ОСТАННІ НОВИНИ

Дефіцит держбюджету за 5 місяців склав 7 млрд грн.

Львівський портал

|

Дефіцит держбюджету за підсумками 5 місяців 2009 р. склав 7 млрд грн (без урахування дефіциту Пенсійного фонду і бюджету НАК "Нафтогаз України"). Про це журналістам повідомила глава Держказначейства Тетяна Слюз. 

"По загальному фонду у нас дефіцит, по спецфонду – профіцит", – сказала вона. 
Т.Слюз уточнила, що виконання доходів спецфонду в січні-травні ц.р. склало 4,7 млрд грн, тоді як плановий дефіцит держбюджету за підсумками 5 місяців 2009 р. складав 9,2 млрд грн. 

Нагадаємо, 10 червня ц.р. в.о. міністра фінансів Ігор Уманський повідомив про те, що, за оцінками Міжнародного валютного фонду, дефіцит зведеного бюджету України за 5 місяців 2009 р. склав 17 млрд грн. І.Уманський підкреслив, що плановий показник дефіциту зведеного бюджету України за вказаний період повинен був скласти 22,5 млрд грн. Він також уточнив, що в своїй методиці розрахунку дефіциту бюджету МВФ враховує дефіцит місцевих бюджетів, Пенсійного фонду, а також НАК "Нафтогаз України". За словами І.Уманського, Україна має намір клопотатися перед МВФ про спрямування чергового траншу на фінансування бюджетного дефіциту при збільшенні його обсягів до 3,8 млрд дол. 

Відзначимо, що частина другого траншу кредиту МВФ обсягом 2,625 млрд дол., який був отриманий 14 травня ц.р., була спрямована на фінансування дефіциту держбюджету. За даними Мінфіну на ці цілі передбачалося направити близько 1,5 млрд дол. Крім того уряд раніше вів безрезультатні переговори з низкою держав про надання Україні кредиту для фінансування дефіциту держбюджету.
РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *