ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівським заводом збірних конструкцій» займеться СБУ

Львівський портал

|

Контрольно-ревізійним управлінням у Львівській області проведено ревізію фінансово-господарської діяльності Державного підприємства Міністерства оборони України «Львівський завод збірних конструкцій». Матеріали ревізії, в яких зазначено про фінансові порушення у майже 33 млн грн., передано в УСБУ у Львівській області. Про це повідомили у прес-службі КРУ у Львівській області.

За наслідками проведеної ревізії встановлено фінансові порушення на загальну суму 32,8 млн грн, в тому числі 217,6  тис.грн. незаконних витрат, недоотримання фінансових ресурсів Державним бюджетом України – 536,5  тис.грн., втрата доходів підприємством – 395,6 тис.грн. та фізичними особами – 94,0 тис.грн. та інших порушень 31509,1 тис.грн. Зокрема, внаслідок того, що підприємство не продовжило укладені договори оренди майна, яке належить заводу, до державного бюджету не було перераховано 536,5 тис.грн. належної частки орендної плати.

Крім того, проведені контрольні обміри засвідчили, що орендарі на земельній ділянці, що належить заводу, самовільно, без дозвільної документації розбудовували приміщення, винайняті під офіси, кафе та ресторан. Так, за одним з договорів загальна орендована площа становить 53,4 кв.м., фактична площа виявилась 160,2 кв.м. Згідно з іншим договором площа становить 73,5 кв.м., а фактична – 267,0 кв.м. Отже, площа орендованих приміщень збільшилась, а плата продовжує надходити у попередньому розмірі.

Також ревізори виявили, що підприємство протягом 2006-2008 років реалізувало готову продукцію (залізобетонні вироби, паркетну дошку) по цінах, нижчих від фактичної собівартості на загальну суму 377,6 тис.грн. В одному з випадків завод продав матеріали на 18,0 тис.грн. дешевше від їх собівартості. Цікаво, що одним з засновників ТзОВ, яке придбало продукцію заводу, є керівник заводу збірних конструкцій.

Перевіривши правильність встановлення посадових окладів, ревізори виявили, що у 2007-2008 рр. керівному складу підприємства зайво нараховано 76,2 тис.грн. заробітної плати, в той же час працівникам підприємства не доплачено 94,0 тис.грн. Разом з тим,, окремим працівникам підприємства виплачено 27,2 тис.грн. виплат, не передбачених колективним договором.

У порушення вимог чинного законодавства підприємство заплатило приватному підприємству 242,0 тис.грн. за здачу бухгалтерської та статистичної звітності, оформивши їх як корпоративні витрати, хоча такі видатки статутом підприємства та фінансовими планами не були передбачені.

Без проведення встановленої законом процедури закупівлі оплачено придбані товари, роботи та послуг на загальну суму 31,3 млн грн.

Керівнику підприємства направлено вимоги щодо усунення виявлених порушень. Однак, вказані вимоги не виконуються.

Врахувавши результати ревізії, не усунення виявлених порушень, відсутність необхідних умов щодо достовірності ведення обліку та попередження зловживань у використанні та збереженні державного майна, контрольно-ревізійне управління звернулося до ГоловКРУ України з пропозицією вимагати у Міністерства оборони України розірвання контракту з керівником Державного підприємства Міністерства оборони України "Львівський завод збірних конструкцій".

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *