ОСТАННІ НОВИНИ

Кміть запросив данський бізнес на економічний форум

Львівський портал

|

Голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть провів сьогодні офіційну зустріч з данською делегацією на чолі з держсекретарем МЗС Данії – Майклом Сільмером-Йонсом, повідомляє прес-служба ОДА.

Під час зустрічі керівник області наголосив, що Львівщина бачить себе як прикордонна та інноваційна область із залучення інвестицій. «Данія займає особливе місце в економіці нашої області – вона нам дала приклад ведення малого і середнього бізнесу», – зазначив Микола Кміть.

Окрім цього, голова Львівської ОДА запросив данський бізнес до участі у ІХ Міжнародному економічному форумі, який відбудеться на початку жовтня цього року на Львівщині.

Торкнулися сторони і проблемних питань, як-то затримок із поверненням ПДВ. «Ми знаємо, що неповернення ПДВ має негативний вплив на інвесторів. Є сподівання, що цей податок інвесторам повернуть вже до кінця року. Ми ж робимо усе максимально залежне від місцевої влади у цьому напрямку. Зокрема, ми запросили представників Європейської бізнес асоціації завтра на зустріч із прем`єр-міністром України Юлією Тимошенко – під час зустрічі йтиметься, власне, про неповернення ПДВ», – розповів Микола Кміть.

Зі свого боку Держсекретар МЗС Данії наголосив, що повернення ПДВ та адміністрування фондів має бути рівноправним для усіх компаній. Майкл Сільмер-Йонс висловив сподівання на подальшу співпрацю Львівщини і данського бізнесу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *