ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові обговорили проблеми торгівлі людьми

Львівський портал

|

 У Центрі міської історії Центрально-Східної Європи цими днями відбувся круглий стіл на тему «Торгівля жінками в сучасній Україні». Про це повідомляють організатори заходу.

Під час круглого столу презентували результати соціологічних досліджень, проведених  у Львівській області про поінформованість та ставлення молоді до проблеми торгівлі людьми. Окрім того це була нагода для обміну думками та інформацією між представниками наукової сфери з різних країн світу та представниками громадських організацій і державних органів влади Львова та Львівської області.

У круглому столі взяв участь Тарас Гаталяк, помічник Міністра внутрішніх справ з питань прав людини, який розповів про те, як українське законодавство реагує на таку глобальну проблему як торгівля людьми, а також про те якою є статистика по Львівській області по судових справах пов`язаних з різними аспектами «білого рабства». Більшість учасників конференції – історики. Вони представляли університети США, Німеччини, Австрії, Бельгії, Канади, Великобританії, Чехії, Польщі та України.

 « Їдучи за кордон на роботу паспорт постійно потрібно тримати при собі.  Людина, яка має український паспорт, знаходиться в межах нашого законодавства, під захистом нашої держави. На випадок втрати чи вилучення паспорта звертайся до українського посольства (консульства), де можна отримати посвідчення на повернення в Україну», –  зазначив Тарас Гаталяк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *