ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд схвалив Концепцію розміщення гостей та учасників Євро-2012

Львівський портал

|

Уряд схвалив Концепцію організації розміщення гостей та учасників фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Відповідне розпорядження прийнято на засіданні уряду 10 червня, передає управління у зв`язках із засобами масової інформації Секретаріату КМУ.

Метою Концепції є створення умов для тимчасового проживання учасників, гостей та вболівальників Євро-2012 через розвиток інфраструктури відповідної якості.

Згідно з Концепцією, для розміщення учасників та вболівальників у приймаючих Чемпіонат містах планується збудувати нові готелі, а також реконструювати та переоснащити вже існуючі. Крім того, передбачається, що учасники та гості Євро-2012 проживатимуть в курортно-рекреаційних закладах, студентських гуртожитках, на річкових та морських круїзних суднах, в закладах сільського туризму.

Реалізація Концепції сприятиме створенню мережі сучасних закладів розміщення всіх видів та категорій (насамперед 4 і 5 зіркових готелів), підвищенню якості обслуговування відповідно до європейських стандартів та розвитку туризму в Україні.

Створення та належне використання розвинутої мережі таких закладів сприятиме збільшенню обсягів туристичних послуг, залученню додаткових надходжень до бюджетів усіх рівнів, позитивним змінам у структурі зайнятості населення.

За попередніми розрахунками, 16 матчів Євро-2012, що відбудуться в Україні, можуть відвідати близько 800 тисяч осіб. Враховуючи, що квота України на квитки Чемпіонату становитиме 20% (а на фінальному та півфінальному матчах навіть – 15%), передбачається, що матчі зможуть відвідати понад 640 тисяч іноземних вболівальників.

Крім цього, за вимогами УЄФА Україна має забезпечити розміщення національної футбольної команди України та 7 зарубіжних збірних команд-учасниць Чемпіонату, офіційних осіб, VIP-гостей, спонсорів, акредитованих професіоналів – суддів, фахівців допінг-контролю, журналістів тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *