ОСТАННІ НОВИНИ

Львівських депутатів просять розглянути на сесії питання кадрової політики Садового

Львівський портал

|

Депутат Львівської міської ради 3-го та 4-го скликання, колишній заступник голови Личаківської районної адміністрації Богдан Жила звернувся до депутатів із проханням створити депутатську комісію щодо системних порушень у Львівській міській раді при вирішенні кадрових питань, а також заслухати на пленарному засіданні питання щодо кадрової політики міського голови А.Садового.

«Як державний службовець, який довгі роки пропрацював в органах місцевого самоврядування, бачив роботу чотирьох міських голів, депутат Львівської міської ради двох скликань маю право сьогодні сказати, що нинішній міський голова А.Садовий через кадрову політику міської влади практично перетворив управлінський апарат міста для обслуговування особистих інтересів та інтересів свого оточення.

Започаткований принцип кулуарності та підбір кадрів за принципом відданого служіння суперечить не тільки чинному законодавству, але й наносить непоправиму шкоду інтересам громади та майбутньому міста.

Загальновідомо, що справжнього фахівця потрібно вчити та виховувати не один рік, однак відсутність системи підготовки та прозорої схеми призначення кадрів не можна ставити в залежність від особистих бажань керівника.

Я не заперечую права міського голови як будь-якого іншого керівника щодо підбору своєї команди, хоча незрозуміло яку шкоду для міста робили багаторічні досвідчені фахівці З.Курило, Р.Стецьків, Р.Андрусишин, І.Онисковець, В.Миськів, І.Базарник та десятки інших кваліфікованих працівників, і яку користь принесли для міста люди часто без досвіду та з інших областей. Однак практика «витіснення» з посад вже торкнулася середньої та нижчої ланки управлінських кадрів, де законність часто підміняється поняттями незрозумілої доцільності та власної прихоті.

Сьогодні непоодинока практика, коли людей під примусом заставляють писати заяви на звільнення за власним бажанням, використання для цього владних повноважень, коли показники, часто імітованої діяльності, використовуються для «розправи» з неугодними.

Я думаю багатьом відомі такі факти із особистих розмов, хоча страх за своє майбутнє багатьом не дає можливості відкрито про це говорити», – йдеться у зверненні колишнього посадовця.

Відтак, враховуючи, що ситуація з кадровою політикою міського голови вже носить системний характер й може призвести до непоправимих наслідків для майбутнього міста, Б.Жила просить нинішніх депутатів створити депутатську комісію та винести питання кадрової політики Садового на пленарне засідання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *