ОСТАННІ НОВИНИ

Фонд Ахметова передав 1, 25 млн доларів для львівського онкоцентру

Львівський портал

|

Сертифікат на суму 1млн.250 тис. доларів передав сьогодні, 11 червня, директор фонду Ріната Ахметова  «Розвиток України» Анатолій Заболотний. Він зазначив, що варто створити всі необхідні умови для лікування онкохворих в Україні, оскільки через відсутність відповідного обладнання українці змушені лікуватися в іноземних клініках.

Голова ЛОДА Микола Кміть, у свою чергу зауважив, що лікування онкохворих в Україні має відповідати європейським стандартам. А кошти, які запропонував фонд «Розвиток України», окрім технічного оснащення забезпечить і навчання спеціалістів роботі на новому обладнанні та наступні кваліфікації.

У 2009 році Львівський державний онкоцентр вже отримав 24 млн. 786 тис. грн. фінансування. «Хоча варто пам’ятати, що вартість вимірюється не доларами, чи гривнями, а людським життям»,- стверджує М. Кміть.

Головний лікар Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Ігор Ковальчук під час урочистого вручення сертифікату зазначив, що сьогодні Україна потребує мінімум 4 потужних центрів для лікування ракових захворювань. І те, що виділив фонд «Розвиток України», є дуже ціннісним, особливо в період економічної кризи.

Заступник ЛОДА Ярослав Кашуба  повідомив, що цього року онкохворі на Львівщині збільшилися до 7000 тисяч і щороку показник росте на 3-4%. В обласному  онкоцентрі  черга на обстеження розтягується два тижні. А нове обладнання, на переконання Я. Кашуби, дасть змогу лікувати людей ефективніше і швидше. Придбання нового технічного оснащення  для Львівського державного онкологічного-регіонального лікувально-діагностичного центру відбудеться вже найближчим часом.

  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *