ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко закликає Кметя сказати все про кадри Тимошенко

Львівський портал

|

 Президент України Віктор Ющенко під час сьогоднішньої наради з головами облдержадміністрацій закликав керівників областей публічно висловити свою думку щодо кадрової політики уряду в регіонах. Про це повідомляє прес-служба президента.

В. Ющенко підкреслив, що сьогодні в Україні вакантними залишаються 80 посад голів районних державних адміністрацій, 66 посад перших заступників голів РДА та 196 посад заступників голів РДА. Віктор Ющенко нагадав, що призначати голів райдержадміністрацій можна лише за поданням уряду.

«Однак те, що пропонується головою ОДА, не приймається в дрібних кабінетах уряду», – зазначив Президент, додавши, що «це не питання до персони, це питання виключно партійного підходу до формування системи місцевої влади».

Глава держави висловив переконання, що якби на ці посади пропонувалися представники БЮТ, «з будь-якими здібностями», то ці вакансії були б заповнені «за добу». Віктор Ющенко наголосив, що виступає проти призначень посадовців на основі їхніх політичних уподобань.

«Мене не цікавить політична приналежність. Мене цікавить те, щоб у районі працював професійний лідер. Не треба служаки, не треба із районних чи обласних адміністрацій робити виборчий штаб якоїсь політичної сили», – сказав Президент.

Він попросив керівників областей протягом десяти днів проаналізувати ситуацію в їхніх регіонах і публічно порушити це питання перед урядом.

Президент також вказав, що в останні місяці з порушенням закону відбувається призначення без погоджень з керівниками областей керівників територіальних органів міністерств та інших центральних відомств.

Зокрема, у IV кварталі 2008 року без такого погодження призначено 17 керівників територіальних підрозділів згаданих органів, а за I квартал 2009 року – 10. «Я звернуся до Генерального прокурора, до його першого заступника з проханням провести повну інвентаризацію тих призначень, які були зроблені у порушення закону», – сказав В. Ющенко. Президент наголосив, що дає 30 днів Генеральній прокуратурі, щоб вона «поставила крапку в цьому фарсі».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *