ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін скоротив держзамовлення у вузах на 10%

Львівський портал

|

Кабінет міністрів України за пропозиціями Міністерства освіти і науки скоротив державне замовлення на 2009 рік на підготовку фахівців у вищих навчальних закладах на більш як 10%.

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України, 5 червня Кабінет міністрів прийняв постанову про затвердження обсягів державного замовлення на підготовку фахівців, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2009 році.

Порівняно з 2008 роком, зменшилась кількість випускників загальноосвітньої школи на 15 тисяч осіб та випускників повної загальноосвітньої школи на 37 тисяч, а також зменшилася кількість зареєстрованих для проходження тестування на 50,7 тисяч осіб. Зважаючи на це, загальне зменшення обсягів прийому для вищих навчальних закладів України за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста становить 13,2% (за денною формою навчання 13,1%), за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра – 11,5% (за денною формою навчання на 11 %).

Для вищих навчальних закладів, підпорядкованих МОН, державне замовлення визначено:

– за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста – 46,5 тис. місць (87,5% державного замовлення 2008 року);

– за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра – 99,2 тис. місць (88,7% державного замовлення 2008 року);

– за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста – 57,5 тис. місць (90,3% державного замовлення 2008 року);

– за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра – 25,8 тисяч місць (90,1% державного замовлення 2008 року).

Уряд підтримав ініціативи міністра освіти Івана Вакарчука щодо збереження державного замовлення за напрямами підготовки (спеціальностями): «Декоративно-прикладне мистецтво», «Туризм», «Готельно-ресторанна справа», «Документознавство та інформаційна діяльність», «Реклама та зв`язки з громадськістю», «Діловодство», «Організація туристичного обслуговування», «Організація обслуговування в готелях», «Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства і торгівлі».

УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *