ОСТАННІ НОВИНИ

На ЗНО найбільше порушень було через неналежно підготовлених інструкторів

Львівський портал

|

Причину більшості недоліків та порушень процедури незалежного оцінювання, які були зафіксовані під час спостереження, громадські спостерігачі вбачають у неналежній підготовці інструкторів та відповідальних за пункти тестування. Про це йдеться в повідомленні ГМ ОПОРА.

Зокрема, за підсумками громадського спостереження за зовнішнім незалежним оцінюванням знань абітурієнтів -2009 були виявлені такі порушення:

1. Організаційні: невідповідний рівень підготовки інструкторів та відповідальних за пункти тестування; окремі випадки неналежного опломбування вільних аудиторій; відсутність бейдж-індикаторів та вказівників; недостатньо якісна охорона пунктів тестування від проникнення сторонніх осіб; не належні умови для інвалідів – учасників тестування; поодинокі випадки допущення учасників тестування без ідентифікації особи; поодинокі випадки відсутності налагодженої доставки абітурієнтів до пунктів тестування.

2. Дисциплінарні:  поодинокі випадки ігнорування інструкторами зачитування «Типової промови інструктора в аудиторії тестування», що позбавляло учасників тестування інформації щодо їх прав, обов`язків та правил проведення тестування; з боку учасників тестування було зафіксовано спроби списування, консультації з батьками та вчителями за межами аудиторії, спроби використання технічних комунікаційних засобів.

3.  Забезпеченні умов спостереження: зафіксовано поодинокі випадки відмови у допуску спостерігачів на наради з персоналом ПТ перед тестуванням; заборона ведення спостереження в коридорах та рекреаційних зонах; перешкоджання реалізації права зафіксувати факти порушень у протоколах, відмова у наданні копій протоколу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *