ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові нагородять переможців фотоконкурсу «Театр в об’єктиві»

Львівський портал

|

У понеділок, 8 червня, у Львові відбудеться нагородження переможців фотоконкурсу «Театр в об’єктиві» та відкриття фотовиставки. Нагородження розпочнеться о 16 годині у приміщенні конференц-залу Центру Міської Історії Центрально-Східної Європи (вул. Богомольця, 6/2). Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Фотоконкурс «Театр в об’єктиві» відбувся у травні 2009 р. в рамках VIIІ Всеукраїнського театрального фестивалю особливих театрів з міжнародною участю, який проходив за підтримки управління соціального захисту ЛМР. Фотоконкурс та виставку організовано з метою формування позитивного ставлення громадськості до творчості людей з особливими потребами, а також підтримка розвитку фотографів небайдужих до соціальних тем та театрального мистецтва.

На театральному фестивалі свої вистави представили 16 театральних колективів та 3 творчі колективи людей з особливими потребами зі Львова та області, з Сум та Житомира, а також колективи з м. Понятова (Польща), м. Брест (Білорусь), м. Петербург (Росія).

У фотоконкурсі переможців визначали у таких номінаціях: «Актори фестивалю», «Глядачі фестивалю», «Волонтери фестивалю», «Кумедно», «Фестиваль очима фотографа». Переможці фотоконкурсу отримають призи, які підтримають подальший професійний розвиток митців: поїздки на театральні фестивалі до Києва та за кордон, можливість безкоштовної участі у майстер класах, знижки на друк фотографій, грошові премії тощо.

«Фотовиставка «Театр в об’єктиві» відкриває для глядача світ театральної магії очима глядача-фотографа. Кожна фотографія – це маленька частинка вистави, головним актором якої є людина з особливими потребами, яка дарує свою творчість і перекидає місток порозуміння між особливими акторами та звичайними глядачами. Особливий театр, театр в якому грають люди з особливими потребами – це місце зміни світогляду та повороту стереотипів, це місце розуміння і прийняття іншої людини через її творчість. «Театр в об’єктиві» – це можливість для кожного на кілька хвилин стати глядачем щирої творчості», – зазначила координатор конкурсу Віра Войтюк.

Фотовиставку буде експоновано у Львівському Історичному Музеї в липні в Мистецькому об’єднанні «Дзига» у серпні 2009 р. та під час театральних фестивалів особливих театрів у Києві (жовтень, 2009), Білорусії (квітень 2010) та Польщі (травень 2010).

             

           

             

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *