ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін обмежив проведення перевірок підприємців до 31 грудня 2010 року

Львівський портал

|

Постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 2009р. №502 передбачено тимчасове припинення здійснення планових та позапланових перевірок суб’єктів господарської діяльності до 31 грудня 2010 року. Про це повідомляє прес-служба представництва Держкомпідприємництва у Львівській області.

Як повідомила голова представництва Держкомпідприємництва у Львівській області Ольга Яйко, ці обмеження не розповсюджується на здійснення планових заходів державного нагляду за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів, державних цільових фондів податків і зборів (обов’язкових платежів). Також постанова не передбачає призупинення планових перевірок тих суб’єктів, господарська діяльність яких належить до високого ступеня ризику.

На даний час Кабінетом Міністрів України прийнято 32 постанови про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від здійснення суб’єктами господарської діяльності. Фактично до високого ступеня ризику потрапили ті суб’єкти, господарська діяльність яких може призвести до виникнення найбільш негативних наслідків для держави, життя та здоров’я людей.

Для всіх контролюючих органів постановою передбачено видавати суб’єктові господарювання припис про усунення порушень протягом 30 днів, а фінансові чи адміністративні санкції повинні застосовуватися лише у випадку невиконання суб’єктом господарювання за цей час вимог припису, проте це не стосується порушень, які не можливо усунути. Якщо порушення усунуті протягом відведеного часу, то санкції не застосовуються.

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *