ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця цього тижня мерія оголосить тендер на ремонт вул. Шпитальна та Я. Мудрого

Львівський портал

|

До кінця цього тижня має з’явитись повідомлення про оголошення тендеру на ремонт вулиць Шпитальної та Ярослава Мудрого. Принаймні, про такі наміри оголосило управління інженерного господарства ЛМР, повідомив заступник голови депутатської комісії інженерного господарства Олег Бас. 

Проте, як зазначив обранець, досі невідомим залишається майбутнє ще двох львівських вулиць – Івана Франка та Угородської, а також проїзду Крива Липа.

«На останньому засіданні нашої комісії керівник управління інжереного господарства заявив, що з фірмою «Міор», яка торік ремонтувала Шпитальну та Ярослава Мудрого досягнуто домовленостей, внаслідок яких буде розірвано угоду. Тож обіцяють, що буде оголошено тендер на пошук нового підрядника. Нам також повідомили, що проектна документація на ці дві вулиці вже є, зараз завершують підбивати кошторис робіт», – повідомив Олег Бас. 

Однак, за його словами, відкритим залишається питання щодо завершення ремонтів у проїзді Крива Липа та на вулицях Ужгородська і Івана Франка. Гальмує увесь цей процес судова тяганина між минулорічним підрядником – фірмою «Укрспецтехнології» та Львівською мерією. 

«З фірмою «Укрспецтехнології», котра, власне, і ремонтувала ці три вулиці мирових домовленостей наразі немає. Справа перебуває у суді. Місто виставило претензії щодо якості та термінів проведених робіт. Натомість фірма вимагає, аби їй повернули гроші за проведені роботи та дали право їх завершити, – зазначив Олег Бас. – Я так розумію, що в управліня інженерного господарства не знають як вирішити цю проблему. Таке враження, що сторони забули про той дискомфорт, котрий мають пішоходи та водії, допоки вони судяться».

Депутат також зауважив, що у міському бюджеті катасторофічно бракує грошей на заплановані ремонти міських шляхів. Відтак, інженерна комісія наполягає на тому, аби спочатку навести лад із розритими вулицями і тільки тоді розпочинати ремонтувати нові. 

«Із запланованих 70 млн грн до спецфонду надійшло лише 7 млн грн. А це і є ті гроші, за котрі мають ремонтувати вулиці. Тож наша комісія переконана – в обов’язковому порядку треба закічити розпочате минулорічне, а починати нове, не маючи на це грошей, нема змісту», – резюмував Олег Бас. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *