ОСТАННІ НОВИНИ

940 тис. грн. виділив бюджет Львова на соціально-культурні проекти

Львівський портал

|

У третьому щорічному конкурсі соціально-культурних проектів взяло участь 98 проектних композицій. Учасники змогли продемонструвати свої здібності у чотирьох напрямках: «Культура та туризм», «Робота з дітьми, молоддю та сімями, фізична культура і спорт», «Розвиток громадянського суспільства» та «Соціальний захист».  Про це сьогодні, 3 червня, під час прес-конференції повідомив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

Серед переможців конкурсу – проекти «Терапія сміхом в дитячих лікувальних установах м. Львова»,  «Перший фестиваль флюоромистецтва «‘‘Lviv Lumines’’», «GPS-навігація для людей з вадами зору». А найбільше фінансування здобули проекти «Живі голоси»- твори українських письменників в авторському читанні» та  «Створення циклу дитячих вистав та кіно телефільмів з історії і сучасності Львова» – по 47 тис. грн.,  «Відео бібліотека з історії мистецтва Львова» – 49 тис.грн. Мінімальна сума коштів, яку виділив міський бюджет для переможців становила 5 тис. грн.

«Цього року членів конкурсних комісій вразила надзвичайно висока якість робіт, якої раніше під час проведення такого заходу не спостерігалася»,-  розповів Василь Косів.

«Громадські організації у своїх проектних пропозиціях очікували отримати близько 3 млн. грн., але зважаючи на кризу, міська рада змушена була обмежити витрати до вказаної суми», – зазначив  спеціаліст відділу громадського партнерства Роман Хім’юк. Цього року, за словами Р. Хім’юка, учасники прагнули залучити не лише матеріальних та технічні ресурси міської ради, а також інших міжнародних фундацій. Серед них Польща, Білорусія та інші.

  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *