ОСТАННІ НОВИНИ

Середня зарплата на Львівщині зросла до 1 тис. 600 грн.

Львівський портал

|

Середньомісячна номінальна заробітна плата одного штатного працівника у квітні 2009 року становила 1 тис. 608 грн., що на 2,5% більше, ніж у березні 2009 року та на 8,1% – ніж у квітні 2008 року. У той же час темпи приросту зарплати суттєво знизились, повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Найбільш оплачуваними залишаються працівники фінансових установ, підприємств транспорту та зв’язку, організації, які надають транспортні та додаткові транспортні послуги, установ державного управління, де розмір заробітної плати у 1,9-1,4 раза перевищив середній в області.
У промисловості середньомісячна заробітна плата становила 1  тис. 657 грн., що на 3 % більше за середній рівень в економіці. Найвища заробітна плата була у працівників підприємств з видобування паливно-енергетичних корисних копалин – 2 тис. 797 грн, з виробництва коксу та продуктів нафтоперероблення – 2 тис. 223 грн.
Значно нижчою залишається заробітна плата працівників готелів та ресторанів, роздрібної торгівлі, охорони здоров’я та сільського господарства й мисливства. Співвідношення рівня оплати праці в зазначених видах діяльності із середнім в економіці склало 56,8%-75,2%.
За територіальним поділом рівень оплати праці у квітні цього року відрізнявся в 1,8 раза. У містах Львів, Стрий, Червоноград та у Стрийському, Сокальському, Кам’янка-Бузькому районах середньомісячна заробітна плата була більшою за середній рівень в економіці області. Найнижчий її рівень зафіксовано у Радехівському районі та в місті Новий Розділ.
В усіх районах і містах області розмір заробітної плати перевищував прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб.

Індекс реальної заробітної плати (з урахуванням зростання індексу споживчих цін) у квітні 2009 року порівняно з березнем 2009 року зріс на 1,7%, а порівняно з квітнем 2008 року – скоротився на 7,8%. Тоді як у квітні минулого року порівняно з квітнем 2007 року спостерігався приріст – на 6,6%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *