ОСТАННІ НОВИНИ

Антимонопольний комітет оштрафував «Укртелеком» за зловживання монопольним становищем на Львівщині

Львівський портал

|

Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету країни оштрафувало ЛФ ВАТ «Укртелеком» на 8 тис. грн. за зловживання монопольним становищем. Про це повідомляє прес-служба відділення АМКУ.

Відділення виявило, що ЛФ ВАТ «Укртелеком» здійснювало окремим замовникам нарахування завищеної плати за видачу технічних умов на телефонізацію об’єктів (для прикладу: 243.06грн. замість 229,36грн.; 181,54грн. замість 175,90грн.; 171,04грн. замість 77,66грн.).

За результатами перевірки та аналізу рахунків встановлено, що Городоцька ЦЕЗ, Самбірська ЦЕЗ та Яворівська ЦЕЗ включали в дані рахунки плату за погодження проектної документації на її відповідність наданим ТУ у розмірі 20% їх вартості. При цьому, в інших районах Львівської області та у Львові відповідна плата була відсутня.

Окрім того, Львівське відділення АМКУ за фактом встановлення різних умов в договорах про надання послуги ADSL – підключення до мережі Інтернет та різної відповідальності споживачів (покупців послуги) припинило дії ЛФ ВАТ «Укртелеком», які містили ознаки порушення конкуренційного законодавства.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *