ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройдуть «Дні Петлюри»

Львівський портал

|

У неділю, 31 травня, Львівська обласна організація УНП проведе акцію «Дні Петлюри у Львові», приурочену до 130-річчя від дня народження голови Директорії УНР, Головного отамана армії УНР Симона Петлюри. Про це повідомляє прес-служба ЛОО УНП.

Симон Петлюра певний час проживав і працював у Львові, проте немає жодного меморіального знаку чи таблиці, які б зафіксували  перебування цього Великого Українця у нашому місті.

Акція «Дні Петлюри у Львові» розпочнеться о 15 годині у центрі Львова, на розі вулиць Краківська – Вірменська, де певний час працював Симон Петлюра в редакції газети «Праця і селянин».

У межах акції відбудеться покладання квітів, розміщення банера та інформаційних листків на будинках, де жив і працював Симон Петлюра у Львові (вул. Лисенка 10, вул. Вірменська, вул. Коперніка). Після цього організатори дійства проведуть віче на перехресті вул. Вірменська-Краківська.

«Незважаючи на те, що Симон Петлюра свого часу займав посаду рівноцінну сьогодні посаді президента України, його ім’я і діяльність в свідомості українських громадян й досі «не очищені» від радянської брехні, а замовне вбивство і несправедливий суд над вбивцею залишилися в історії темною плямою судилища над українцями і українством», – зазначають організатори акції.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *