ОСТАННІ НОВИНИ

Школярі пройшли тестування в тренувальному центрі пожежників

Львівський портал

|

Група школярів 3-4 класів пройшла перше тренування в єдиному на пострадянському просторі психолого-тренувальному центрі підготовки пожежних та рятувальних команд Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС. Як повідомляє прес-служба вишу, загалом тренінг пройшли понад 50 дітей.

Мета навчань – психологічна адаптація до дій в екстремальних умовах. Для них змоделювали пожежу в квартирі, а вони намагалися знайти вихід із «палаючого» помешкання. Весь цей час їх супроводжували різноманітні звукові та димові ефекти, а також вогонь.

Перед проходженням лабіринту учнів оглянув лікар, вони пройшли тестування у психолога. Лише після дозволу спеціалістів їх допустили до тренінгу. Перед проходженням лабіринту провели інструктаж. Такі тренування є безпечними для дітей, адже за всіма їхніми діями пильно стежить керівник тренування, який і керує заняттям, а система відеоспостереження та датчики безпеки дозволяють повністю контролювати тренувальне середовище. Начальник кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт Борис Болібрух подарував дітям свої підручники «Енциклопедія виживання» аби вони завжди знали, як діяти в екстремальних умовах. Наразі в університеті розробляють електронний посібник «Абетка безпеки», який буде доступним користувачам інтернет-мережі.

Фахівці Львівського державного університету безпеки життєдіяльності спільно з освітянами розробляють спеціальні програми, щоб зробити такі тренінги для дітей системними. Спочатку планують охопити навчальні заклади міста та західного регіону, а в подальшому і цілої України. Ректор Університету Михайло Козяр впевнений, що в комплексі така робота озброїть дітей елементарними знаннями з питань безпеки життєдіяльності, зведе до мінімуму загибель та травмування під час реальної надзвичайної ситуації.

Практична ж частина допоможе психологічно адаптуватися до дій в екстремальних умовах. Нагадаємо, що перша група школярів проходила тренування ще в кінці минулого року. Такі практичні навчання для дітей проводять в рамках широкомасштабної інформаційно-роз`яснювальної кампанії з питань безпеки людини, яку проводять фахівці, курсанти та студенти Львівського державного університету безпеки життєдіяльності серед школярів Львівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *