До Євро-2012 на митницю чекають серйозні реформи

Львівський портал

|

У рамках підготовки до Євро-2012 українських митників чекають випробовування на знання європейських мов, оскільки спілкування з європейськими вболівальниками має відбуватися на найвищому рівні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції під час візиту до Закарпаття повідомив голова Державної митної служби України Анатолій Макаренко.

Він також повідомив, що в рамках підготовки до чемпіонату Європи з футболу інфраструктура Держмитслужби проходить стан серйозного реформування. «Ми повинні реформувати не самі митні площадки, але й інформаційні потоки. Головне – швидкість обміну інформацією, швидкість – митне оформлення, і якщо говорити в цьому сенсі, то ще є ресурси для поліпшення", – сказав він.

Щодо відповідності українських пунктів пропуску сучасним європейським вимогам, то, за словами голови Держмитслужби, сьогодні вони відповідають нормам. Проте якщо говорити на перспективу, то ще є ресурси для удосконалення напередодні Євро-2012, оскільки зрозуміло, що технічний прогрес не стоятиме на місці. «Ми розуміємо, які виклики чекатимуть на митників під час цієї події: це і кількість туристів, які перетинатимуть кордони, швидкість їх оформлення, але це і спроби можливих незаконних переміщень через кордони України», – уточнив А. Макаренко.

Він також повідомив, що наразі на митницях України триває процес встановлення закуплених торік рентген-установок типу «Рапіскан», які допоможуть краще контролювати ситуацію з незаконним переміщенням товарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *