ОСТАННІ НОВИНИ

Податківці Львівщини назвали найбільших боржників по зарплаті

Львівський портал

|

Податківці Львівщини визначили найбільших боржників з виплат зарплати в області, повідомляє  відділ громадських зв’язків ДПА у Львівській області.                                                                                                 

Станом на 7 травня найбільшими боржниками були такі підприємства:

1. ТзОВ «Львівські автобусні заводи» – 5,5 млн. грн.

2. Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут – 4,4 млн. грн.

3. ВАТ «Львівська вугільна компанія» – 2,8 млн. грн.

4. ДП «Полярон» – 1,3 млн. грн.

До органів прокуратури передано інформаційні матеріали на 223 підприємства на суму заборгованості – 46,1 млн. грн.

Для запобігання втрат бюджету внаслідок приховування виплат фактичної заробітної плати проводиться систематичний ґрунтовний аналіз стану виплат зарплати по кожному регіону з урахуванням особливостей галузей економіки. ДПА у Львівській області проводить спільні перевірки з цього питання із залученням підрозділів УМВС України, Міністерства праці та соціальної політики, Пенсійного фонду, Держкомпідприємництва, Держнагляду, органів прокуратури, виконавчої служби та інших державних відомств та установ.

З початку року податковою службою Львівщини перевірено 245 суб’єктів господарювання (фізичних та юридичних осіб), порушення встановлені в 241, або в 98 відсотка від перевірених, донараховано 3,7 млн. гривень податку з доходів та штрафних санкцій.  

За наслідками вжитих заходів 26 матеріалів про виявлені порушення при виплаті заробітної плати передано до органів прокуратури та органів виконавчої влади.

З початку року за результатами заслуховування керівників підприємств-боржників на засіданнях тимчасових комісій при держадміністраціях з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, 151 підприємство погасило заборгованість із заробітної плати на суму 47,7 млн. грн. та перерахувало до бюджету 1,9 млн. грн. податку з доходів фізичних осіб.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *