ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати таки створили Інститут міста

Львівський портал

|

Під час сьогоднішнього пленарного засідання сесії Львівської міської ради депутати проголосували за створення комунальної установи Інституту міста.

За словами начальника юридичного управління ЛМР Гелени Пайонкевич, котра доповідала на сесії з цього питання, наразі невідомо, де саме буде розташований новостворений інститут, однак, на його функціонування планують виділити з міського бюджету 500 тис грн.

Також прийнятою ухвалою передбачено, що наглядова рада Інституту міста складатиметься з 9 осіб, серед яких має бути міський голова та депутати. До правління Інституту входитиме 6 чоловік.

Під час розгляду питання виникла дискусія стосовно методу обрання голови наглядової ради. Пропозицію представників виконавчих органів щодо його обрання на засіданні наглядової ради депутати розкритикували та ухвалили версію, запропоновану фракцією «Наша Україна» – вибирати керівника Інституту виключно на сесії міськради.

Основними завданнями діяльності Інституту міста пропонуються: проведення досліджень, в  тому числі маркетингових, соціологічних, для визначення громадської думки, перспектив розвитку міста в цілому та окремих галузей; навчання працівників виконавчих органів влади, працівників комунальних установ та підприємств; проведення семінарів, наукових конференцій, презентацій; представлення міста на симпозіумах, виставках, семінарах; розроблення методичних рекомендацій розвитку установ, підприємств комунальної форми власності; координація міжгалузевих проектів установ міста; розроблення проектно-кошторисної документації інвестиційних проектів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *