ОСТАННІ НОВИНИ

В облраді обговорили Схему планування території Львівської області

Львівський портал

|

У сесійній залі Львівської обласної ради cьогодні  відбулося обговорення Схеми планування території Львівської області, повідомляє прес-служба обласної ради. До участі в обговоренні були запрошені голови районних рад, сільських та селищних рад, науковці.

Представили схему її розробники фахівці  київського інституту „Діпромісто", які виконали цю роботу на замовлення Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації.

В.о.голови Львівської обласної ради Людмила Козак назвала цей документ, над яким фактично завершена робота – одним із досягнень депутатів Львівської обласної ради цього демократичного скликання. Завдяки фінансуванню з обласного бюджету цю багаторічну роботу вдалося завершити. Далі Центр просторового розвитку – підприємство, яке теж створили депутати п`ятого демократичного скликання – працюватиме над розробкою Схем планування районів, селищ та сіл області.

Перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Валерій П`ятак зазначив, що Схема планування території Львівської області – це документ, який дає орієнтири і дисциплінує при прийнятті рішень. Він дасть можливість залучення інвестицій у нашу область, а також допоможе у вирішенні питань землевпорядкування.

Схема визначає принципові  рішення за основними напрямками господарського та територіального розвитку регіону і розрахована на період до 2031 року. Вона складається із трьох томів текстової та 16 схем графічної частини. У текстовій частині представлено господарський та територіальний розвиток; природно-ресурсний потенціал, охорона природного середовища; інженерно-транспортна інфраструктура.

Розробка схеми тривала сім років, і розпочалася ще у 2001 році. Тоді завдання на її проектування було затверджене головою Львівської обласної ради та головою Львівської обласної державної адміністрації.

Після громадського обговорення Схема буде передана для обговорення у постійні комісії Львівської обласної ради, а потім – винесена на затвердження сесії Львівської обласної ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *