ОСТАННІ НОВИНИ

Парламент ухвалив закон про сприяння виробництву та використанню біопалива

Львівський портал

|

Верховна Рада ухвалила закон №1114 "Про внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів України щодо сприяння виробництву та використанню біологічних видів палива". За відповідне рішення проголосували 234 депутати з 426 зареєстрованих в залі.

Законом визначено правові засади регулювання виробництва і споживання біологічних видів твердого, рідкого та газового палива в Україні.

Згідно із законом, до альтернативних видів твердого палива належить: продукція та відходи сільського господарства (рослинництва і тваринництва), лісового господарства та технологічно пов`язаних з ним галузей промисловості, а також гранули, брикети, деревне вугілля та вуглиста речовина, вироблені з цієї продукції та відходів, що використовується як паливо; органічна частина промислових та побутових відходів, а також гранули та брикети, вироблені з них; торф, а також гранули та брикети, вироблені з нього.

Передбачено також, що біологічні види палива, призначені для реалізації як товарна продукція, підлягають обов`язковій сертифікації відповідно до законодавства. Виробниками альтернативних видів палива вважаються суб`єкти господарювання всіх форм власності, що виготовляють тверде, рідке та газове паливо з нетрадиційних джерел та видів енергетичної сировини.

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *