ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні Георгію Гонгадзе виповнилося б 40 років

Львівський портал

|

Сьогодні журналісту Георгію Гонгадзе виповнилося б 40 років. Уже минуло майже дев`ять років від час його зникнення, однак всі крапки над «і» в цій історії так і не поставлені. Попри те, що виконавці цього злочину постали перед судом, організатори так і залишилися в тіні.

Георгій Гонгадзе, головний редактор Інтернет-сайту «Українська правда»  зник без вісти в Києві 16 вересня 2000 року. 2 листопада біля Таращі знайдено обезголовлене тіло – як припускають, Георгія Гонгадзе).

Вбивство Гонгадзе викликало широкий резонанс в Україні та за її межами, особливо після так званого «касетного скандалу», та вважається однією з найгучніших кримінальних справ сучасної України. За найпоширенішою версією, до захоплення та вбивства журналіста причетні високопосадовці, наближені безпосередньо до Леоніда Кучми, який нібито особисто видавав накази щодо викрадення Гонгадзе.

Багато політиків та політологів твердять, що це була частина більшої гри з боку як політичних кіл України, так і зовнішніх чинників, аби отримати більший вплив на тодішнього президента України Леоніда Кучму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *