ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівелектротранс» зменшив видатки майже удвічі, але все одно збитковий

Львівський портал

|

  У ЛКП «Львівелектротранс» підбили підсумки господарської діяльності за перший квартал 2009 року і порахували витрати. Як передає прес-служба міської ради,  нині вони перевищують доходи підприємства більше, ніж на два мільйони гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року цей показник вдалося зменшити майже удвічі. Електротранспортники на 22,4% обмежили споживання природного газу, на 13,5% – питної води. Але основні матеріальні затрати підприємства – сировина, матеріали та запчастини, електроенергія та заробітна плата.

 «У першому кварталі цього року витрати на оплату праці зросли порівняно з минулим роком на два з половиною мільйони, але економити на зарплаті ми не будемо, Робота у наших працівників не з легких і потребує відповідної оплати. Скорочуватимемо наші витрати за рахунок впровадження енергозберігаючих технологій. Питанням номер один зараз стоїть реорганізація котелень в депо та перехід на комбінований вид опалення в адміністративних корпусах депо та управління. За кошти Європейського банку реконструкції і розвитку плануємо капітально відремонтувати наявні трамваї із впровадженням транзисторної системи керування. Таким чином можна буде економити до 30 % електроенергії. У наших умовах експлуатації перехід на таку систему керування був би дуже доречним», – говорить в. о. директора ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Карпа.

Поповнюючи новим рухомим складом тролейбусний парк, адміністрація  підприємства уже нині орієнтується на придбання тролейбусів саме з такою системою керування. Переконує в цьому і досвід Києва та Кривого Рогу, які ввели в експлуатацію рухомий склад такого класу раніше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *