ОСТАННІ НОВИНИ

На ринку праці Львівщини фіксують позитивні зрушення

Львівський портал

|

За даними державної служби зайнятості, у квітні 2009 року на Львівщині спостерігалось покращення ситуації на ринку праці. Чисельність осіб, які шукали роботу, за чотири місяці збільшилась з 42,1 тис. (на 1 січня) до 42,7 тис. (на 1 травня) незайнятих громадян. Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Офіційного статусу безробітних набули 41,5 тис. громадян, з них 72,3% отримували допомогу з безробіття.
Кількість зареєстрованих безробітних на 1 травня 2009р. протягом місяця зменшилась на 3,3 %, а з 1 січня – на 1,4%. Кількість безробітних у сільській місцевості становила – 20,4 тис.осіб, у міській – 21,1тис.осіб.
Рівень зареєстрованого безробіття на 1 травня цього року зменшився порівняно з квітнем та становив 2,7%. Серед сільського населення він у 1,6 раза перевищував аналогічний показник для мешканців міських поселень та становив відповідно 3,6 і 2,2%.

У територіальному розрізі надалі існує значна диференціація рівня безробіття за районами та містами: від 0,9% у м. Львів до 10,8% у м. Моршин.
У квітні відбулося збільшення попиту на робочу силу: кількість вільних робочих місць та вакантних посад за даними підприємств, установ та організацій на 1 травня цього року становила 2 тисячі, що порівняно з 1 квітнем більше на 0,3 тис., або на 16,6%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *