ОСТАННІ НОВИНИ

Партійці Балоги вимагають оштрафувати Тимошенко за 140 заступників міністрів

Львівський портал

|

Сьогодні депутати, що належить до партії «Єдиний центр» скерували до відділу контролю Верховної Ради України подання про притягнення Прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко до адміністративної відповідальності за статтею 188-19 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання законних вимог Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Рахункової палати, народного депутата України). Про це повідомляє прес-служба «Єдиного центру».

Правопорушення, яке вчинила прем`єр, вважають у "Єдиному центрі" – ігнорування депутатського запиту про надання пояснень щодо доцільності, в умовах економічної кризи, збереження посад 140 заступників міністрів, що в середньому складає 7 заступників на одного міністра, а також доцільності введення посади 11-го заступника міністра транспорту та зв`язку України.

Відповідний запит був поданий Віктором Тополовим, Василем Петьовкою, Михайлом Полянчичем та Оксаною Білозір та оголошений на пленарному засіданні Верховної Ради України 17 квітня цього року.

У депутатському запиті зазначалося, що з метою скорочення державних видатків у багатьох країнах світу, які також відчувають наслідки світової фінансової кризи, реалізуються заходи щодо оптимізації державного апарату, скорочуються державні видатки.

Для України, яка є однією з найбільш постраждалих від світової фінансової кризи країн, питання зниження витрат на утримання державного апарату є особливо актуальним. 

У зв`язку з цим, зазначають народні депутати, викликає занепокоєння той факт, що Кабінетом Міністрів України так і не було здійснено заходи щодо оптимізації управлінського апарату міністерств. Зокрема, нині на 20 міністерств припадає 140 посад перших заступників та заступників міністрів.

Крім того, Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 25 березня 2009 року №310-р було введено додаткову посаду першого заступника Міністра транспорту та зв`язку України, що стала 11 посадою заступників даного Міністерства.

У зв`язку з цим, депутати просять Тимошенко пояснити, яка доцільність, в умовах економічної кризи, збереження такої армії високопосадовців, при тому, що ефективних заходів щодо виходу з кризи Урядом так і не запропоновано.

Згідно зі статтею 255 КоАП, відділ контролю парламенту має скласти протокол про адміністративне правопорушення та накласти на порушника штраф у розмірі від 10 до 25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *