ОСТАННІ НОВИНИ

Свято посеред колії

Львівський портал

|

Перманентне відчуття радості, котре потребує вилитися у різноманітні святкові феєрверки,  це безперечно дуже добре і прекрасно. Сперечатися з цим чи, тим паче, звинувачувати когось у надмірі оптимізму, однозначно не варто. Проте, далеко не завжди можна вимагати від усіх без винятку, аби вони забували про усе й також кидалися у вир всеохоплюючого святкування.

Та, схоже, саме такими намірами керуються наші місцеві можновладці, організовуючи те чи інше дійство. Й байдуже, що не всім львів`янам ця акція до вподоби, а чи просто хтось поспішає, оскільки повинен куди нагальніші й важливіші справи вирішити.

Подібну зневагу з боку можновладців відчувають городяни, котрі змушені змиритися із незручностями через те, що комусь спало на думку провести черговий флеш-моб не лише посеред площі Ринок, а саме на трамвайній колії. Останнім часом такі заходи стають дедалі популярнішими. Лише за останній місяць двічі перекривали на кілька годин рух ектротранспорту серцевиною Львова.

В одному випадку площі перед входом у Ратушу школярі, створюючи своїми тілами слово EURO, доводили Європі, що львів`яни дуже сильно хочуть, аби в їх місті відбулося Євро-2012. Безперечно, переважна більшість городян і справді мріють зустріти єврочемпіонат у нашому місті, але чи варто заради цього припиняти рух трамваїв, питання, вочевидь, риторичне. Мабуть нічого не бракувало б цьому флеш-мобу, коли б дітки вишикувалися на будь-якій із трьох інших сторін площі Ринок. Водночас учасники дійства були б убезпеченні від явно недобрих поглядів тих потенційних пасажирів трамваїв, котрі так і не дочекалися своїх вагонів і були змушені долати подальший маршрут пішки.

Врешті можна було б і не згадувати про цю історію, коли б вона була суто винятковою.

Але як ми вже згадували, подібний флеш-моб був не першим у Львові та й мабуть далеко не останній. Тим паче, як стверджує керівник «Львівелектротрансу» Володимир Карпа, такі заходи не приносять підприємству жодних збитків, оскільки є заздалегідь запланованими, а відтак у рух маршрутів вносяться завчасно зміни й трамваї без перешкод оминають центр. То ж можна проводити акції посередині площі мало не щодня. Водночас, хочеться вірити пану Карпі, що він не лише застерігає підприємство від збитків, але й вчасно забезпечує інформацією громадян. Директор «Львівелектротрансу» запевняє, що пасажири теж за день-два попереджені про змінений рух транспорту. Та стовідсотково повірити у це заважають натовпи у десятки людей, котрі збираються на зупинках під час подібних дійств.

Та найцікавіше, що не надто поінформованим про розваги на коліях виявився і мер міста Андрій Садовий, котрий зізнався, що теж не є прихильником подібних забаганок. Залишається невідомо, чи то міського голову забувають попередити про акцію, відголоски якої, на думку чиновників мерії, мають бути донесені аж до пана Платіні, чи Андрій Садовий не надто дружить з пам`яттю. Погодьтеся, доволі дивним виглядає те, що міський голова й гадки не має, що саме відбувається буквально у нього під носом. Або робить вигляд, що немає гадки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *