ОСТАННІ НОВИНИ

Депутат з Дніпропетровська судиться з Кабміном через Євро-2012

Львівський портал

|

Депутат Дніпропетровської міськради Загід Краснов подав позов до суду на Кабінет міністрів через програш міста у змаганні за Євро-2012, передає "Радіо Свобода". Він вимагає від уряду виконати зобов’язання щодо бюджетного фінансування робіт, проведених до Чемпіонату Європи з футболу в 2012 р., а це близько 1 млрд грн. "Президент і уряд відмовились надати УЄФА державні гарантії реконструкції Дніпропетровського аеропорту. Незрозуміло, чим керувалися державні мужі, коли всім іншим містам давали такі гарантії, а Харкову й Донецьку навіть виділяли гроші на заходи з благоустрою", – пояснив причину подання позивач.

 

Крім того, від Кабміну депутат зажадав публічних вибачень за невиконання обіцянок, даних жителям міста. За словами З. Краснова, дніпропетровці стали заручниками "кулуарно-політичних" і "корупційних" ігор, а ситуація з втратою Євро-2012 ще раз показала, що місто не має серйозного лобі у вищих ешелонах влади.

 

Нагадаємо, УЄФА 13 травня ц.р. на засіданні в Бухаресті визначила міста, в яких пройдуть матчі фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу. У Польщі містами-господарями визначені Варшава, Познань, Вроцлав і Ґданськ. Серед українських міст затверджений тільки Київ; Донецьк, Львів і Харків ще зберігають шанси прийняти матчі Чемпіонату, якщо засвідчать прогрес до 30 листопада 2009 р. Решта міст, а саме українські Дніпропетровськ і Одеса і польські Хожув і Краків, за рішенням УЄФА, не розглядатимуться у майбутньому як основні або резервні і вибули зі змагання за право приймати матчі Євро-2012.

 

РБК-Україна

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *