ОСТАННІ НОВИНИ

Близько 115 тисяч українців знемагають у сексуальному чи трудовому рабстві закордоном

Львівський портал

|

Станом на сьогодні близько 4,5 мільйона трудових мігрантів з України перебувають за кордоном, з яких 1,7 мільйона – в країнах Європейського Союзу. Як повідомили в комісії „Справедливість і мир" Української Греко-Католицької Церкви, такими є результати дослідження, проведеного експертами європейської комісії "Caritas International".

При цьому правовий статус українських мігрантів дуже непевний – 60-70% не мають дозволу на проживання або працевлаштування.

За даними Міжнародної організації міграції (МОМ), близько 15 тис. українок зазнають сексуальної експлуатації за кордоном, а близько 100 тис. чоловік перебуває в трудовому рабстві. Багато з них були завербовані для заповнення непрестижних у країнах ЄС вакансій у сферах будівництва, сільського господарства, догляду за дітьми або літніми особами, господарських робіт у приватних домах, ресторанах або готелях.

Трудову міграцію українців, на думку експертів, можна трактувати як "кругову міграцію", адже понад 80% мігрантів мають намір повернутися на батьківщину (серед жінок, що залишили в Україні дітей, повернутися планує 60%). Близько 70% мають в Україні сім`ю і підтримують контакти з родичами на батьківщині. 90% мігрантів вважають, що їх майбутнє – в Україні, а відтак намагаються придбати квартири, оплатити навчання дітей або навіть започаткувати власний бізнес.

Результати дослідження засвідчили, що від міграції найбільше потерпають села Західної України, регіону, що безпосередньо межує з Європейським Союзом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *