ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко вимагає у Ющенка обезголовити Міністерство оборони

Львівський портал

|

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко направить лист до Президента України з проханням звільнити Міністра оборони з займаної посади у зв’язку з виявленими масштабними проявами корупційної діяльності у відомстві. Про це Прем’єр-міністр заявила сьогодні під час засідання уряду, передає управління у зв`язках із ЗМІ Секретаріату КМУ.

«Я сьогодні перевірила усі документи, подивилася на усі докази і можу сказати, що мало місце безпрецедентне корупційне поводження з бюджетними коштами. Саме тому я сьогодні направлю до Президента України свій лист з проханням, як це передбачено в Конституції України, зробити подання до Верховної Ради щодо звільнення Міністра оборони», – наголосила вона.

Юлія Тимошенко зауважила, що відповідний лист направить і до народних депутатів. Прем’єр-міністр додала, що буде перевірено виконання видаткової частини бюджетів усіх без винятку міністерств.

Юлія Тимошенко відзначила, що КРУ разом з урядовим уповноваженим з питань боротьби з корупцією під час перевірки видаткової частини бюджету Міністерства оборони виявили чіткі факти корупційних дій, про що вони прозвітували сьогодні.

За її словами, зокрема, з’ясовано, що під прикриттям високопосадовців Міністерства комерційні структури поставляли продукти харчування до військових частин за завищеними цінами – на 20-50%. Прем’єр-міністр звернула увагу на лист-звернення військовослужбовця Окружної гвардійської механізованої бригади Збройних Сил України, який повідомив про схему дискредитації одного постачальника продуктів харчування для того, щоб замінити його на іншого. «За право постачати продукти харчування для армії за завищеними цінами просто б`ються. І це жодного разу не призвело до відповідної оцінки з боку вищого керівництва Міністерства оборони. Я такого терпіти ніколи не буду», – заявила Юлія Тимошенко.

Глава Уряду підкреслила, що зловживання і порушення законодавства простежується і на рівні закупівлі пально-мастильних матеріалів для армії, де завищення цін доходить до 50%.

Крім того, за її словами, особливий цинізм чиновники міністерства проявили в махінаціях з землею. Прем’єр-міністр наголосила, що будь-які дії з земельними ділянками Міністерства оборони можуть здійснюватися тільки за рішенням уряду, але ця норма повністю ігнорувалася.

Прем’єр-міністр зауважила, що відповідні документи за результатами перевірки будуть направлені до Генеральної прокуратури, а також до Міністерства внутрішніх справ, у якому має бути створена спеціальна слідча група з цього питання. Юлія Тимошенко також зауважила, що МВС після розслідування протоколи про корупцію має право направити до суду.

Глава Уряду зауважила, що також направить усі матеріали до профільного Комітету Верховної Ради та звернеться до Голови парламенту і народних депутатів з проханням створення спеціальної слідчої комісії, яка паралельно з силовими структурами дослідить кожен факт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *