ОСТАННІ НОВИНИ

Кужель не вірить, що підприємці проти підвищення обов’язкового платежу до Пенсійного фонду

Львівський портал

|

Запланована на 21 травня акція протесту підприємців з вимогою скасування постанови уряду щодо обов’язкового платежу до Пенсійного фонду для осіб, які працюють за спрощеною системою оподаткування, є провокацією політичних сил. Про це Голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Олександра Кужель заявила сьогодні на прес-конференції у Кабміні, передає Управління у зв`язках із ЗМІ Секретаріату КМУ.

«Це не є страйк малого та середнього бізнесу. Його організовує одна з політичних сил, яка усі роки мала можливість прийняти закон про спрощену систему оподаткування ще до кризи», – наголосила Олександра Кужель.

Голова Держкомпідприємництва відзначила, що у більшості випадків громадяни їдуть не на страйк малого та середнього бізнесу, а протестуючи проти поборів, що їх впровадила місцева влада.

«Це телефонували з Хмельницька, Черкас, вони їдуть, але внутрішньо вони борються з місцевою владою, яка не виконує постанову Кабінету Міністрів… Вони їдуть з тим болем, а використовують їх з іншими цілями… Замість того, щоб працювати зі своєю місцевою владою, яку вони обирали, виходити там на страйки, їх використовують проти Прем’єра», – підкреслила Олександр Кужель.

Вона зауважила, що Урядом розроблено найпростішу та найпрозорішу систему сплати пенсійних внесків, адже на сьогодні підприємці мають доплатити в середньому 124 грн. до існуючого єдиного податку. Крім того, вони мають право особисто корегувати розмір своєї пенсії в сторону збільшення, сплачуючи більшу суму пенсійного внеску. «Це не є бажання зібрати податки, вони не йдуть до бюджету, це персоніфікований облік Пенсійного фонду, це їх соціальний захист», – наголосила Олександра Кужель.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *