ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк відвідав у Львові установчу конференцію ВГО «Асоціація – моя родина»

Львівський портал

|

Установча конференція Всеукраїнської громадської організації «Асоціація – моя родина» пройшла сьогодні у Львові з ініціативи та за участю народного депутата України, лідера ВГО «Фронт змін» Арсенія Яценюка.

Як розповів А. Яценюк, «Асоціація – моя родина» – це перша асоціація в Україні, яка об’єднує опікунів дитячих будинків сімейного типу, прийомні сім’ї, усиновителів, а також людей, які лише планують взяти під свою опіку сиріт чи дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Це перша такого типу асоціація  в Україні. Це важлива соціальна тема і кожен, починаючи від бізнесмена і закінчуючи вчителем, повинен привернути свою увагу до цього і допомогти цим людям. Це вирішення не тільки демографічної проблеми. Це вирішення великого соціального розколу дітей, які позбавлені батьківського піклування і майбутнього. В моїй сім’ї діти забезпечені майбутнім, але ми мусимо це майбутнє передати кожній дитині. Це наша велика соціальна функція», – наголосив Арсеній Яценюк.

За його словами, роль асоціації полягає у чотирьох  функціях. По-перше, згуртувати всі сім’ї, по-друге, допомогти в отриманні фінансового ресурсу. «Дуже багато бізнесменів, соціально відповідальних людей хотіли би допомогти. Ця асоціація має об’єднати зусилля і допомагати принаймні тим людям, які прийняли рішення усиновити дітей, на першому етапі», – зазначив Арсеній Яценюк.

Ще одна функція асоціації – вироблення спільної політики. «Вони не повинні боротися з міністерством. Вони повинні спільно працювати, справедливо ділити бюджетний ресурс, справедливо вносити законопроекти і приймати спільні рішення. Тому що асоціація – це незалежний орган, який спільно з міністерством має виробляти політику. І четверте – для цих людей дуже важливий діалог. Це суспільно-політичний майданчик для того, щоб вирішувати одну з найбільших криз – діти без майбутнього», – наголосив лідер ВГО «Фронт змін».

У той же час Арсеній Яценюк зазначив, що дитячі будинки сімейного типу наразі не можуть повністю замінити інтернати, адже в суспільстві є 5% сиріт чи дітей п озбавлених батьківського піклування, які ніколи не будуть усиновлені.

«Я обїздив як дитячі будинки сімейного типу, так і інтернати. Видається, що 5% дітей – прикро, що я кажу це у відсотках, але така офіційна статистка – це ті діти, які ніколи не будуть усиновлені. Це ті діти, які в силу різних причин повинні бути під опікою держави.  Тому діалог між асоціацією та інтернатами також повинен бути. Ми не можемо сьогодні повністю відмовитися від інтернатів. Це нереально», – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *