ОСТАННІ НОВИНИ

Пенсійний фонд наповнюватимуть завдяки заробітчанам?

Львівський портал

|

Українські заробітчани для отримання пенсії на батьківщині мають сплачувати щомісяця мінімум 20 євро до Пенсійного фонду України (ПФУ). Про це на прес-конференції в Кабміні повідомив голова ПФУ Олексій Зарудний, передає РБК-Україна.

«Наші заробітчани раніше були практично позбавлені права на пенсійне забезпечення у разі повернення до України… але сьогодні уряд дав можливість отримати такий пенсійний захист. Завдяки останнім постановам (постанова № 454 від 15 квітня ц.р.) українські заробітчани за спрощеною процедурою можуть сплачувати ці внески», – сказав він.

О.Зарудний зазначив, що Україна готується до підписання двосторонніх угод з Іспанією, Португалією та Італією про взаємне визнання стажу.

Голова державного комітету підприємництва Олександра Кужель також повідомила, що при Кабінеті міністрів буде створено раду у справах українських заробітчан за кордоном. «Я звернулася до прем`єр-міністра, і маю підтримку щодо створення при Кабміні ради, яка буде займатися питаннями людей, працюючим за межами України, включаючи Росію та Білорусь», – сказала О.Кужель. Вона додала, що «прем`єр-міністр Тимошенко поставила умову, щоб у цю раду були включені представники громад країн, де працюють українські заробітчани».

О.Кужель наголосила, що завдяки прийняттю низки постанов Кабміну суми добровільних внесків від українських громадян, які працюють за кордоном, для отримання пенсій в Україні будуть збільшені. За її словами, минулого року ця цифра склала 3,9 млрд дол.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *