ОСТАННІ НОВИНИ

Балога пішов у відставку, бо не хоче бачити Ющенка президентом вдруге

Львівський портал

|

Головною причиною своєї відставки з посади голови секретаріату президента Віктор Балога назвав свою категоричну незгоду з рішенням Віктора Ющенка вдруге балотуватися на посаду президента.

Про це Балога написав у своїй заяві про відставку, поданій президенту, передає прес-служба ЄЦ.

"Переконаний, що Ви не маєте морального права йти на президентські вибори. Принаймні, у цьому я Вам не соратник", – наголосив Балога у своїй заяві.

Балога пояснив свою переконаність тим, що Ющенко за весь час перебування на найвищій державній посаді не зміг втілити обіцянок, які він давав українському суспільству під час виборчої кампанії 2004 року.

У заяві він також наголосив, що ні Ющенко, ні Тимошенко не мають права претендувати на президентську посаду.

Другою причиною відставки Балога назвав найближче оточення Ющенка, яке "з його волі увійшло у владу, зайнявши високі державні пости".

Той факт, що в багатьох кадрових призначеннях президент керувався не фаховими якостями, а просто родинними чи дружніми стосунками, Балога називає кумівством у владі.

"Вам байдуже, що Ваше ж оточення, як корозія, роз’їдає владу і державу. Коли я доповідав Вам про кричущі факти, Ви вдавали, що не чуєте", – йшлося в заяві.

Балога відзначив, що протягом майже трьох років своєї роботи на Банковій відчував постійний пресинг із боку оточення президента, "яке всіляко намагалося позбутися незручного глави секретаріату".

"Тому відставка – це не втеча від труднощів, а відкритий протест проти спроб наближених до Ющенка людей керувати секретаріатом. "Нікому і ніколи цього не дозволяв і не дозволю", – підкреслив Балога.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *