ОСТАННІ НОВИНИ

Платіні чітко розписав Садовому, що потрібно зробити у Львові, аби не втратити Євро-2012

Львівський портал

|

Президент УЄФА Мішель Платіні скерував листа міському голові Львова Андрію Садовому, де чітко розписано усі вимоги УЄФА до міста-претендента на проведення фінальної частини чемпіонату з футболу Євро-2012. «Оскільки у Львові залишається велика кількість відкритих питань, пов’язаних зі стадіоном, аеропортом, транспортом та розміщенням для матчів УЄФА ЄВРО 2012, які потребують вирішення, Виконавчий комітет УЄФА вирішив, що Львів повинен надати додаткові зобов’язання та гарантії до моменту прийняття такого рішення», – йдеться у листі, котрий оприлюднено на офіційному сайті Федерації Футболу України.

«Виконавчий Комітет УЄФА відзначив, що у Львові має бути зроблений великий обсяг роботи, оскільки рівень підготовки стадіону, аеропорту, міського транспорту та розміщення недостатній для того, щоб гарантувати повну та належну відповідність існуючим вимогам до чемпіонату УЄФА ЄВРО 2012. Тим не менше, враховуючи постійне прагнення та зацікавленість Львова в успішній організації чемпіонату та досягнутий на сьогоднішній день прогрес, Виконавчий комітет УЄФА вирішив надати адміністрації УЄФА додатковий термін для більш ретельного моніторингу ситуації у Львові перед тим, як прийняти рішення щодо визначення Львова офіційним приймаючим містом групових матчів УЄФА ЄВРО 2012», – зазначено у листі.

Нижче викладені ключові питання, які піднімалися на засіданні Виконавчого комітету УЄФА.

«Надзвичайно важливо, щоб Ви вирішили ці питання протягом встановленого терміну. Якщо УЄФА на власний розсуд вирішить, що були здійсненні недостатні кроки для належного вирішення цих питань у Львові, або якщо виявиться, що у Львові продовжують виникати організаційні та логістичні проблеми, які загрожують успішному проведенню та організації будь-якого матчу УЄФА ЄВРО 2012, тоді УЄФА має право у будь-який час відмінити проведення та організацію матчів УЄФА ЄВРО 2012 у Львові. Рішення Виконавчого Комітету УЄФА з цього питання буде прийнято в грудні 2009 року.

1. СТАДІОН

 Ряд ключових питань стосовно інфраструктури стадіону у місті Львові були визначені адміністрацією УЄФА у звітах Огляду проекту стадіону, копії яких були надіслані Вам раніше. Таким чином, очікується, що органи місцевого самоврядування не пізніше 31 серпня 2009 року нададуть УЄФА достатні докази того, що різноманітні питання, які були підняті у звітах Огляду проекту стадіону, будуть вирішені з метою проведення будь-якого потенційного групового матчу УЄФА ЄВРО 2012™ у Львові.

2. АЕРОПОРТИ

І органи місцевого самоврядування Львова, і оператор Львівського аеропорту мають надати не пізніше 31 липня 2009 року письмові гарантії УЄФА, у яких вони підтверджують, що отримають, забезпечать та здійснять усе необхідне фінансування для завершення будівництва та/або реконструкції усієї необхідної інфраструктури та споруд у Львівському аеропорті для прийому у м. Львів будь-яких потенційних групових матчів УЄФА ЄВРО 2012.

У зв’язку з пропозицією використовувати допоміжні аеропорти Луцька, Івано-Франківська та Жешува в якості складової частини при обчисленні пропускної спроможності аеропорту у Львові, УЄФА також вимагає, щоб і органи влади міста, і оператори запропонованих допоміжних аеропортів надали до 31 липня 2009 року такі самі письмові гарантії до УЄФА, у яких вони підтверджують що отримають, забезпечать та здійснять усе необхідне фінансування для завершення проектів будівництва та/або реконструкції усієї необхідної інфраструктури та споруд у відповідних аеропортах для прийому будь-яких потенційних групових матчів УЄФА ЄВРО 2012.

Передбачається, що у дні проведення матчів повітряним транспортом прибуде та відбуде значна кількість вболівальників. Базуючись на наших останніх розрахунках ми передбачаємо, що пікове навантаження складатиме 19000 пасажирів за день для групових матчів УЄФА ЄВРО 2012, які гратимуться у Львові.

У такому разі Львівська міська рада разом з власником аеропорту Львів до 31 жовтня 2009 року мають надати УЄФА конкретні докази того, що інфраструктура та споруди Львівського аеропорту будуть спроможні обслужити повністю усю прогнозовану кількість пасажирів на приліт та відліт для таких матчів.

Якщо для проведення у м. Львів будь-яких матчів УЄФА ЄВРО 2012™ у будь-якому з аеропортів буде встановлено та використовуватимуться тимчасові термінали, то до 31 жовтня 2009 року необхідно надати до УЄФА деталізовані проекти цих терміналів, які будуть у змозі обслужити повністю усю прогнозовану кількість уболівальників на приліт та відліт, які відвідуватимуть матчі УЄФА ЄВРО 2012™, та усі необхідні гарантії від відповідних органів управління аеропортів та органів влади відповідальних за безпеку про те, що розмір, структура та запропонована схема управління такими тимчасовими терміналами відповідає усім місцевим та національним законам і регламентним нормам України. Крім того, ви повинні надати письмові гарантії від будь-якої організації, яка бере участь у фінансуванні будівництва цих тимчасових терміналів, де підтверджується їх участь в проектах та відповідальність за повне покриття відповідних витрат.

Експерти УЄФА продовжуватимуть моніторинг процесу будівництва Львівського аеропорту та допоміжного аеропорту в м. Луцьк, Івано-Франківськ та Жешув. Очікуємо, що ви та відповідні оператори аеропортів, разом з командою управління проектом аеропорту, проведете для експертів УЄФА на місці детальну презентацію дизайну та програми робіт відповідно до проектів будівництва і/або реконструкції в цих аеропортах, та не пізніше 31 жовтня 2009 року подасте до УЄФА фінальний план проекту.

 Експерти УЄФА повинні перевірити остаточну версію плану проекту та підготувати до 30 листопада 2009 року власний звіт для Виконавчому комітету УЄФА щодо статусу підготовки Львівського аеропорту та допоміжного аеропорту в м. Луцьк, Івано-Франківськ та Жешув.

 Крім того, ми очікуємо, що під час моніторингу ви забезпечите для експертів УЄФА усю необхідну підтримку з боку операторів відповідних аеропортів та команди управління проектом аеропорту, яка відповідно до попередніх домовленостей з експертами УЄФА включатиме в себе подання до УЄФА таблиць з моніторингу прогресу останнього дня кожного кварталу.

3. ТРАНСПОРТ

Все ще необхідно здійснити великий об’єм робіт для розвитку громадського транспорту та впровадження системи управління транспортними потоками (інакше відома як "план мобільності"). Ви повинні працювати з усіма відповідними національними та місцевими органами влади для того, щоб не пізніше ніж 31 Жовтня 2009 року презентувати на розгляд УЄФА фінальний комплексний план мобільності. План має включати в себе вивчення використання в зв’язку з УЄФА ЄВРО 2012™ автобусів-шатлів для усіх відвідувачів в напрямку до та з допоміжних аеропортів, стадіону у Львові, центру Львова, та усіх маршрутах з та до основних зон інфраструктури розміщення, а також оновлений перелік гарантованих транспортних проектів, інвестицій та проектів підготовки транспортної інфраструктури у місті Львові та навколо нього.

 4. Розміщення

УЄФА зустрівся з деякими труднощами щодо переговорів і укладання достатньої кількості контрактів на існуючі готельні номери у Львові та в його околицях для УЄФА ЄВРО 2012™. У Львові досі спостерігається дефіцит засобів розміщення для цільових груп УЄФА, зокрема відносно категорії п’ятизіркових готелів. Ми нагадуємо вам про те, що у Львові УЄФА потребує не менше 2545 номерів на кожну добу проведення УЄФА ЄВРО 2012™ (з яких 1020 номерів у п’ятизіркових готелях, 1315 номерів у чотиризіркових готелях та 210 у тризіркових готелях), з урахуванням тих номерів, які знаходяться в готелях, що плануються побудувати до кінця 2011 року.

Як наслідок, міська влада Львова та відповідні власники готелів повинні надати до УЄФА не пізніше 31 серпня 2009 року письмові гарантії про те, що будівництво та/або ремонтні роботи відповідних готельних споруд та інфраструктури для розміщення цільових груп УЄФА при проведенні будь-яких потенційних групових матчів УЄФА ЄВРО 2012 ™ у Львові буде завершено до листопада 2011 року.

 Крім того, для забезпечення обґрунтованих цін, які відповідають стандартам доступної інфраструктури та споруд, органи влади міста Львів і відповідні туристичні агентства та органи влади, відповідальні за розвиток туризму у місті Львові, повинні докласти усіх зусиль для забезпечення необхідної підтримки та допомоги з боку різних готелів щодо розміщення цільових груп УЄФА при проведенні у Львові будь-яких потенційних групових матчів УЄФА ЄВРО 2012™. Зверніть увагу, що всі угоди з готелями, які будуть задіяні в розміщенні цільових груп УЄФА у Львові, повинні бути укладені не пізніше 31 серпня 2009 року, ґрунтуючись на помірному рівні цін та обґрунтованих умовах.

 Крім цього, органи місцевого самоврядування Львова повинні забезпечити можливість розміщення великої кількості вболівальників, що очікується на матчах групового турніру УЄФА ЄВРО 2012™, як в місті, так і навколо нього, та запровадження легкодоступної системи бронювання номерів для вболівальників. Не пізніше 31 жовтня 2009 року міська влада Львова повинна надати до УЄФА добре обґрунтовані плани виконання вищевказаного.

 Ми віримо, що Ви невідкладно звернете Вашу увагу на підняті у цьому листі питання. Ми хотіли б подякувати місту Львів за його незмінну прихильність та відданість справі успішної організації цього заходу, та з нетерпінням чекаємо можливості працювати разом з Вами і Вашими колегами протягом наступних 1122 днів для організації UEFA EURO 2012™», – зокрема, йдеться у листі до мера Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *