ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські митники виявили контрабандиста, котрий спеціалізувався на біжутерії та одязі

Львівський портал

|

Львівська митниця порушила кримінальну справу за фактом контрабанди одягу, жіночої біжутерії та рекламної продукції за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 201 КК України. Про це повідомляє прес-служба Держмитслужби України.

У березні цього року через пункт пропуску «Шегині» Львівської митниці з Польщі до України приїхав мікроавтобус марки «Сантей», яким керував наш співвітчизник. Кінцевим пунктом подорожі значилася Південна митниця. Проте вже у львівських митників виникли сумніви щодо законності переміщення вантажу.

Відповідно до документів, поданих митникам, чоловік привіз на батьківщину 288 картонних коробок з товаром: рекламна продукція (вагою 38 кг), біжутерія з пластмаси (вагою 2 кг), а також одяг чотирьох найменувань (жіночі та чоловічі джинсові штани, чоловічі сорочки та футболки). Вартість вказаного товару на момент ввезення вантажу до України, за документами, поданими митниці, начебто складала 214 тис. грн.

Проте при проведенні митного контролю львівські митники встановили, що насправді в автомобілі та причепі знаходяться 384 картонні коробки, і звісно ж, товарів у них було набагато більше. Так, наприклад, біжутерії виявилося 14 кг, одяг також «побільшав» до тридцяти двох найменувань, а от рекламної продукції було лише 20 кг. За даним фактом у квітні митники склали протокол про порушення митних правил за ознаками статті 352 Митного кодексу України.

Згодом, коли інспектори митниці провели повне вивантаження та перерахунок товару, а також після того, як Львівська митниця отримала висновок спеціалістів Львівської торговельно-промислової палати, де значилось, що вартість вантажу становить понад 743 тис. грн., було прийнято рішення про порушення кримінальної справи.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *