ОСТАННІ НОВИНИ

Балога пішов, тепер Тимошенко та Ющенко помиряться?

Львівський портал

|

Після відставки глави секретаріату президента Віктора Балоги відносини президента Віктора Ющенка і прем’єр-міністра Юлії Тимошенко мають покращитися.

Про це заявив політолог Кость Бондаренко в ефірі 5 каналу.

«Ющенко чудово розуміє, що конфронтація б`є не лише по Тимошенко, а і по президенту. Критика ще буде лунати кілька тижнів, але якщо у президента є хоча би залишки інстинкту самозбереження, то він навряд чи буде продовжувати критикувати Тимошенко», – вважає політолог.

Коментуючи відставку голови секретаріату, він сказав: «Балога просто перестав відповідати своєму часу. Перестав відповідати тим тенденціям, які намітилися в український політиці».

«В українській політиці вже давно втомилися від конфронтації, від конфронтаційних протистоянь, і я думаю, що Балога, як один із режисерів тих сценаріїв, мав піти у відставку», – сказав Бондаренко.

Політолог зазначив, що Балога був головую секретаріату і при прем’єрстві Тимошенко, і при прем’єрстві Януковича і з жодним керівником уряду «секретаріат не міг знайти спільну мову».

«Президент має визначитися з поведінкою на майбутнє. Президент має визначитися, якою буде поведінка секретаріату, його структури влади. Якою буде концепція діяльності президентського оточення. Тому, очевидно, він підшукує заміну для Балоги», – сказав він.

Говорячи про можливого наступника Балоги, Бондаренко назвав імена губернатора Київщини, глави ради партії "НСНУ" Віри Ульянченко, керівника офісу президента Руслана Демченка та керівника держуправління справами Ігоря Тарасюка.

"Довкола президента ще перед новим роком сформувалися дві команди. Команда, яка уособлювалася Балогою, і людьми наближеними до нього у секретаріаті, та друга, яку можна назвати "сім`єю". Люди які, якщо не вороже, то скептично ставилися до методів керівництва, які демонстрував Балога", – зазначив експерт.

На його думку, "Балога якщо не програв, то, принаймні, відійшов у сторону".

Водночас Бондаренко зазначив, що "Балога хоча й відійшов у політичне минуле, але він нікуди не йде з політики".

"ЄЦ залишається політичною силою, і він демонструє здатність використовувати адмінресурс як на Сході, так і на Заході, принаймні, у локальних кампаніях", – наголосив політолог.

Бондаренко вважає, що новий глава секретаріата має "уніфікувати весь ресурс, який є у президента".

"У президента є величезна кількість повноважень. Питання в тому, що президент цими повноваженнями просто не розпоряджаються. Він має провести інвентаризацію всього ресурсу", – вважає експерт.

"Ліквідувати вузли суперечностей, які існують між секретаріатом, Кабміном і парламентом. Піти десь на переговори, десь нормалізувати ситуацію, ініціювати переговорний процес з метою створення єдиного круглого столу по обговоренню програми виходу із кризи", – сказав він.

"Новий глава секретаріату має зробити певний крок у тінь, поменше бути на виду і побільше працювати", – зазначив Бондаренко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *