ОСТАННІ НОВИНИ

ЦВК почне з 1 червня фактичні роботи по створенню державного реєстру виборців

Львівський портал

|

ЦВК почне з 1 червня 2009 р. фактичні роботи зі створення державного реєстру виборців. Про це заявила на прес-конференції заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна, коментуючи сьогоднішнє прийняття постанови ЦВК «Про первинне уточнення персональних даних Державного реєстру виборців», передає РБК-Україна.

За словами Ж.Усенко-Чорної, з 1 червня органи держреєстру виборців почнуть редагувати, уточнювати, доповнювати списки виборців громадян. Інформацію щодо таких списків ЦВК надаватиме Мін`юст, МВС, Держдеп виконання покарань. Крім того, в серпні ц.р. всі виборці отримають поштою повідомлення від органів ведення держреєстру виборців з проханням уточнити інформацію щодо себе для складання реєстру виборців.

Вона повідомила, що в 2009 р. діяльність органів держреєстру виборців профінансована лише на 10% від потреби. Вона сподівається, що Мінфін віднайде кошти для належного фінансування. За її словами, в Україні нараховується 755 органів ведення держреєстру виборців.

Ж.Усенко-Чорна не вбачає загрози зриву чергових президентських або парламентських виборів через недостатнє фінансування створення держреєстру виборців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *