ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській мерії сподіваються заробити на земельному аукціоні 70 млн грн

Львівський портал

|

На повторному аукціоні, котрий відбудеться 9 червня, Львівська міська рада має намір реалізувати шість земельних ділянок. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР Ігор Гуменчук.

За його словами, на земельні торги будуть виставлені ділянки: на вул. Кульпарківській (площею 3,9 га), за початковою ціною 28 млн грн., вул. Кульпарківській (2 га), за початковою ціною 15 млн грн. Ці ділянки призначені для будівництва складів та супермаркетів. Ділянку на вул. Ковельській, 108-а (площа 0,4 га), котра призначена для будівництва і обслуговування адміністративно-побутових, виробничих і складських будівель, планують продати не менше, ніж за 1,1 млн грн., на вул. Демнянській (0,8 га), що призначена під розміщення багатоповерхового житлового будинку продаватимуть не менше, як за 3,47 млн грн. 
Ще одна ділянка призначена для розміщення багатоповерхового житлового будинку на вул. Величковського, 16-18 (площею 0,4 га), піде з молотка за 662 тис грн.
Для розміщення готельного комплексу з об’єктами обслуговування призначена ділянка на вул. Липова Алея–вул. Стуса. Її площа 0,6 га, стартова ціна – 9 млн грн. 
І. Гуменчук додав, що до кінця року буде підготовано документацію ще на 15 нових земельних ділянок, на суму 94 млн грн. Частину з цих ділянок планують продати ще цього року, решту – наступного. 
Незважаючи на те, що останнім часом прослідковується не надто позитивна тенденція до зацікавлення земельними ділянками, І. Гуменчук запевняє: заплановані надходження до бюджету будуть виконані. « Проблеми з землею є. Ніхто не хоче її купувати. Тенденції на ринку землі зберігаються на нульовому рівні… Але якщо продамо ці ділянки, що заплановані на аукціон 9 червня, на загальну суму 70 млн грн., то вдасться виконати план бюджетних надходжень. На сьогодні вже є зацікавленість двома ділянками: на Липовій Алеї та на Кульпарківській», – зазначив І. Гуменчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *