ОСТАННІ НОВИНИ

Цієї неділі Львівщина відзначатиме День пам’яті жертв політичних репресій

Львівський портал

|

На виконання Указу Президента України від 27 квітня 2009 року «Про відзначення у 2009 році Дня пам’яті жертв політичних репресій» 17 травня у Львові відбудуться відповідні заходи.

Зокрема, з 8.00 до 12.00 у всіх церквах обласного центру священики відправлять панахиду за загиблими під час політичних репресій. Об 14.00 – керівники облдержадміністрації, обласної ради та Львова покладуть квіти до пам’ятника Жертвам Комуністичних злочинів (пл.Шашкевича,1). Опісля відбудеться жалобне віче.

А об 15.40 год. колона учасників віче вирушить від пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів (пл.Шашкевича,1) до Стіни пам’яті та скорботи (вул. Замарстинівська, 9) за маршрутом: тюрма Лонського, вул. Бібліотечна, вул. Устияновича, пл. Св. Юра, вул. Листопадового чину, вул. Гоголя, вул. Судова, вул. Городоцька, пр. Чорновола, вул. Замарстинівська. Передбачені зупинки колони для покладання вінків: біля пам’ятної таблиці жертвам спецслужб тоталітарних режимів (вул. С. Бандери, 1), біля приміщення колишньої тюрми на вул. Судовій, біля приміщення СІЗО (вул. Городоцька, 20), біля пам’ятного знаку Жертвам голодомору та політичних репресій (пр. В.Чорновола, 41), біля Стіни пам’яті та скорботи (вул. Замарстинівська, 9).

0б 17.00 год. розпочнеться екуменічна поминальна панахида за жертвами політичних репресій в Україні біля Стіни пам’яті та скорботи (вул. Замарстинівська, 9).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *