ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина четверта в Україні за надходженнями до бюджету

Львівський портал

|

Підсумки роботи органів державної податкової служби Львівщини за 4 місяці підбито на розширеному засіданні Колегії ДПА у Львівській області. Окрім цього визначено завдання на травень та другий квартал поточного року. Про це повідомляє відділ громадських зв’язків ДПА у Львівській області.

Незважаючи на досить непросту економічну ситуацію, що склалася з початку цього року на Львівщині, податкова служба області забезпечила щомісячне виконання базових показників. Зокрема, впродовж січня – квітня до бюджетів усіх рівнів мобілізовано 1750,0 млн. грн. податків, зборів та інших обов’язкових платежів, що контролюються податковою службою області. Це перевищує показник відповідного періоду минулого року на 45,8 млн. грн. 

Збір коштів до Державного бюджету становить 976,3 млн. грн., до місцевих бюджетів Львівської області забезпечено надходження в сумі 773,6 млн. грн.  

«За надходженнями до бюджету Львівщина сьогодні займає четверте місце в Україні. В цілому це високий показник. Водночас діяльність за окремими напрямками ще не відповідає поставленим вимогам. Тому сьогодні ми маємо проаналізувати як досягнуті здобутки, так і недоліки, виявити ті резерви, які стануть базовою основою для забезпечення в цілому нелегких завдань у 2009 році», – наголосив голова ДПА у Львівській області Костянтин Зінкевич.

Під час засідання колегії обговорено також питання щодо розгляду скарг платників податків, захисту їх законних прав та інтересів при оскаржені рішень податкових органів. Впродовж 2008 року податковою службою області скасовано 197 податкових рішень, або 21,9 % від розглянутих оскаржених рішень на загальну суму понад 39,2 млн. грн. Водночас у 56 випадках суму податкових зобов’язань та штрафний санкцій було збільшено. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *