ОСТАННІ НОВИНИ

Експерти визначили, які книги варто друкувати за гроші обласного бюджету

Львівський портал

|

Відбулося засідання постійної комісії з питань культури, духовного відродження, ЗМІ та туризму Львівської обласної ради, повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.

Під час засідання комісія переглянула Обласну програму поповнення та збереження бібліотечних фондів і вирішила рекомендувати сесії обласної ради внести в неї зміни в частині фінансування у зв`язку з відсутністю коштів в обласному бюджеті.

Крім того, було заслухано інформацію начальника управління у справах поліграфії та телерадіопростору ЛОДА Оксани Бойкович про підтримку ЗМІ у 2009 році та начальника управління культури і туризму Галини Дорощук, яка представила доопрацьований проект Статуту виставкового комплексу “Львівський палац мистецтв”. Депутати його погодили та скерували на розгляд комісії з питань комунального майна та приватизації. Лише після погодження Статуту у цих двох комісіях та в управлінні культури і туризму ЛОДА його зможе затвердити управління майном спільної власності Львівської обласної ради.

Також сьогодні відбулося засідання Експертної ради з питань книгодрукування на якому експерти визначалися з переліком книг, видання яких у 2009 році фінансуватиметься з обласного бюджету. Після аналізу результатів таємного голосування експертів рішення буде винесено на затвердження комісії з питань культури, духовного відродження, ЗМІ та туризму. Порівняно з попереднім роком, кількість видань, які претендують на підтримку у цьому році значно зросла. А сума для реалізації цієї програми зменшилася. Якщо у 2008 році у бюджеті було передбачено 850 тис. грн., то в 2009 – лише 500 тис. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *