ОСТАННІ НОВИНИ

Суд зобов`язав "Львівводоканал" повернути львів`янці переплачені за воду кошти

Львівський портал

|

Личаківський районний суд постановив стягнути з ЛКП "Львівводоканал" безпідставно набуті комунальним підприємством кошти внаслідок нарахування послуг з водопостачання та водовідведення за завищеними тарифами в період 2004-2005 рр. на користь львів`янки Марії Мусієвської.  Про це повідомляє прес-служба Громадського форуму Львова, посилаючись на копію судового рішення.

За даними прес-служби, суд встановив, що нарахування послуг з 01.03.2004 р. до 07.11.2005 року за тарифом 1.57 за м. куб. "Львівводоканалом" проводилося незаконно, адже в цей період чинним був тариф  1.15 грн. встановлений рішенням виконкому ЛМР № 604 від 27.12.2002 року.

Нагадаємо що тариф 1.57 за м. куб. Господарським судом Львівської області визнано незаконним, потім це було підтверджено всіма судовими інстанціями аж до Вищого господарського суду України. На виконання судових рішень, ГФЛ розіслав кожному львів`янину форму заяви, яким чином можна відшкодувати переплачені за воду кошти. Велика частина мешканців звернулася до «Львівводоканалу» з вимогою зарахувати їм переплачені кошти в рахунок наступних платежів. Проте, їм у цьому було відмовлено.

Згадане рішення Личаківського суду на користь споживача довело незаконність дій «Львівводоканалу», виконкому ЛМР та міського голови, які продовжують ігнорувати наявність боргу перед львів`янами, та показало, що кожен мешканець нашого міста може відстояти свої права та повернути переплачені "Львівводоканалу" кошти за воду.

У наслідок невизнання судових рішень влада заборгувала львів`янам десятки мільйонів гривень. Форум разом із юридичною фірмою "Козаков і партнери" скерував пакет документів до Європейського суду на предмет масового порушення прав львів`ян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *