ОСТАННІ НОВИНИ

Васюник каже, що УЄФА непокоять політичні ризики в Україні

Львівський портал

|

УЄФА непокоять політичні ризики в Україні у зв`язку із підготовкою до Євро-2012. Про це заявив віце-прем`єр-міністр з гуманітарних питань Іван Васюник на прес-конференції.

"Керівництво УЄФА очікує, що до кінця поточного року політична ситуація буде більш визначена … Я не допускаю, що в Україні з`явиться політична сила чи кандидат у президенти, який би ризикнув заявити про непідтримку цього проекту", – заявив І.Васюник. Віце-прем`єр підкреслив, що для проведення в Києві фінального поєдинку Євро-2012 необхідно дотримуватися графіку реконструкції НСК "Олімпійський", вчасно побудувати термінал D аеропорту "Бориспіль" та підписати угоду керівництву готелів і столичній владі з офіційним оператором УЄФА про розміщення вболівальників і "сім"ї УЄФА". І.Васюник підкреслив, що в усіх чотирьох містах, де відбудуться футбольні поєдинки, злітно-посадкові смуги будуть побудовані вчасно.

"На наступному тижні після спільної підготовки нашого плану (підготовки до Євро-2012) ми цей план будемо розглядати, а керівники (приймаючих міст) будуть захищати його в Кабміні та під час цього обговорення ми будемо говорити про все: і про кадрове наповнення, і фінансові гарантії, і управлінську спроможність", – підкреслив І.Васюник.

У свою чергу, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс заявив, що він перший проінформує УЄФА, якщо до листопада 2009 р. зрозуміє, що Україна не зможе підготуватися до Євро-2012. "Я не можу собі уявити, що ми за півроку не зможемо довести … що ми реалістично і прагматично готуємося", – сказав Г.Суркіс. Він також уважає справедливим рішення УЄФА про розподіл міст між Україною та Польщею.

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *