ОСТАННІ НОВИНИ

На Личаківському цвинтарі реставрують надгробки

Львівський портал

|

На Личаківському цвинтарі українські та польські фахівці розпочали роботи з реставрації надгробків, повідомляє прес-служба міської ради.

Протягом травня – жовтня заплановано відреставрувати надгробки відомого польського графіка, живописця Артура Гротгера, історика, письменника Кароля Шайнохи, видатного українського письменника, громадського діяча Маркіяна Шашкевича, єпископа вірменської конфесії у Львові о. Ісака Ісаковича, фольклориста і аграрія Марцелі Цємірського та родини Вензель. Роботи виконують групи українських та польських реставраторів під керівництвом професора Юрія Островського (Львівська академія мистецтв) та доктора Януша Смаза (Краківська академія мистецтв).

«Під час зустрічі з представника департаменту у справах польської культурної спадщини за кордоном Міністерства культури і національної спадщини Польщі ми погодили всі питання нашої співпраці на цей рік. Так, буде виконано ряд робіт у кафедральному соборі, найголовнішою з яких є закінчення реставрації і встановлення на місце Гробу Господнього. Також продовжуватимуть реставрацію стінопису у Вірменському соборі. Роботи виконуватимуть знову ж таки наші і польські фахівці», – говорить начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *