ОСТАННІ НОВИНИ

Львів`яни скаржаться на пошкодження міських зелених насаджень

Львівський портал

|

З початку 2009 року до КП «Адміністративно-технічне управління» надійшло 16 усних та 4 письмових звернень мешканців з повідомленнями про нищення та пошкодження міських зелених насаджень. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як з’ясувалося, більшість дерев були зрізані на підставі отриманих дозволів. Згідно з діючими «Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України» та «Порядком видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах» видалення зелених насаджень на земельних ділянках, що не перебувають у приватній власності або в постійному користуванні, можна здійснювати лише після отримання дозволу від Управління екології та благоустрою Львівської міської ради. За самовільні дії правопорушники притягуватимуться до адміністративної відповідальності та будуть змушені відшкодовувати завдану шкоду. КП «Адміністративно-технічне управління» здійснює постійний нагляд за дотриманням чинного законодавства щодо поводженням із зеленими насадженнями. 

За результатами звернень громадян та власних обстежень працівники КП також виявили 10 випадків порушення чинного законодавства щодо поводження із зеленими насадженнями, на підставі чого оформили 9 протоколів про адмінправопорушення і скерували їх на розгляд у Державну екологічну інспекцію. Також 8 порушникам були скеровані претензії з пропозиціями добровільного відшкодування завданої шкоди на загальну суму 4 тис. 375 грн.

КП  «Адміністративно-технічне управління» дякує небайдужим львів’янам, які звертаються з повідомленнями про порушення законодавства щодо поводження із зеленими насадженнями і нагадує, що про факти незаконного знищення чи пошкодження міських зелених насаджень мешканці можуть повідомляти за тел.: 274-41-88.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *