ОСТАННІ НОВИНИ

У міській раді впровадять єдину інформаційну систему управління бюджетом міста

Львівський портал

|

Міська рада розпочала впровадження Єдиної інформаційної системи управління бюджетом міста, повідомила сьогодні під час прес-конференції  заступник директора департаменту фінансової політики міської ради Ліна Миколаїв.

За її словами, в міській раді вже є програмне забезпечення, що його розробила київська фірма Центр інформаційних і аналітичних технологій. На її розробку та перший етап впровадження в бюджеті передбачено 85 тисяч гривень.

Передбачають, що перший етап – встановлення програмного забезпечення від фінуправління до головних розпорядників коштів, яких зараз налічується 32. Наступним етапом стане налагодження зв`язку з розпорядниками бюджетних коштів. Скільки на це потрібно коштів, поки невідомо, бо їх число дуже велике.

Очікується, що впровадження цієї системи дозволить наполовину зменшити паперовий документообіг між управлінням фінансів, розпорядниками коштів та казначейством. Також впровадження цієї системи дозволить оптимізувати роботу правління фінансів і  прискорити формування бюджету, оскільки всі заявки подаватимуть в електронній формі, а не паперовій.

Крім того, така система дозволить поліпшити контроль за використанням коштів бюджету, адже уповноважені особи матимуть доступ до оперативної інформації, зокрема, про використання коштів.

Натомість розпорядники бюджетних коштів матимуть доступ до інформації, що стосується їх коштів і зможуть ліпше планувати свою роботу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *