ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройде конференція «Історія релігій в Україні»

Львівський портал

|

 13 травня у Львівському музеї історії релігії розпочинає свою роботу ХІХ Міжнародна конференція «Історія релігій в Україні». Про це повідомили організатори конференції.

Дев`ятнадцять років поспіль науковці-релігієзнавці збираються у Львівському музеї історії релігії, щоб обговорити різноманітні питання релігієзнавчого життя в Україні. Достойні вчені, мистецтвознавці, археологи, музеєзнавці з усіх областей України та з-за кордону привозять свої наукові надбання, розробки з історії та діяльності різних релігій, ведуть мову про богословську думку, пам`ятки сакрального мистецтва, охорону музейних пам`яток, піднімають важливі питання духовного життя.

До участі в роботі конференції зголосилося 260 учасників майже з усіх областей України, а також з Білорусі, Росії, Польщі, Литви, Угорщини, Словаччини, які заздалегідь надіслали свої виступи, що вже опубліковані у збірнику.

Крім традиційних питань, які обговорюватимуться у шести секціях,  в програмі цьогорічної конференції  три круглих столи:

1. «Проблеми екології в контексті співпраці науки і релігії»

2. «Релігія-мас-медіа-суспільство»

3. «Катакомбна церква» (20 років виходу УГКЦ з підпілля присвячується)

Організатори конференції: Інститут релігієзнавства – філія Львівського музею історії релігії, Львівське відділення Інституту української археографії та джерелознавства імені М.Грушевського  НАН України, відділення  релігієзнавства Інституту філософії імені Г.Сковороди НАН України. Цьогоріч до організаторів конференції долучилися Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління  при Президентові України та відділ у справах релігій та національностей управління внутрішньої політики Львівської облдержадміністрації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *