ОСТАННІ НОВИНИ

Військові паломники вирушили зі Львова у Люрд

Львівський портал

|

У Львові, під гаслом «Багато націй – єдиний Божий народ» розпочалося 51-ше міжнародне військове паломництво до чудотворного місця у південно-західній частині Франції – міста Люрд. Про це повідомили у прес-службі Міноборони України.

Щороку на міжнародну військову прощу з`їжджаються близько 15 тисяч військових з усіх куточків світу. Україну представлятиме 79 осіб, майже половина з яких – курсанти військових навчальних закладів. Як розповів старший офіцер сектору роботи з релігійними організаціями Департаменту гуманітарної політики Міністерства оборони підполковник Руслан Коханчик, паломництво здійснять курсанти Львівського інституту Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, Севастопольського військово-морського інституту імені Павла Нахімова. Решту складають делегати Міністерства внутрішніх справ України, Державної прикордонної служби України. Також у складі є представники від Римо-Католицької Церкви, православних Церков Київського і Московського Патріархату.

Перед далекою дорогою українські військові взяли участь у Службі Божій, що пройшла в архикатедральному соборі святого Юра у Львові.

Після цього учасники, отримавши благословення та напутні слова вирушили у двотижневу подорож. Їхній маршрут проляже дорогами Польщі, Чехії, Німеччини, Франції, Іспанії, Італії, Австрії та Угорщини. На зворотному шляху українська делегація матиме спільну молитву та аудієнцію у Ватикані у Папи Римського Бенедикта XVI.

Історія подібних паломництв до чудотворного місця у Люрді бере свій початок з 1958 року, коли французькі військові запросили своїх колег з Німеччини, щоби спільно зі своїми родинами помолитися за мир у всьому світі. Від того часу кількість учасників таких прощ значно зросла, сюди приїжджають представники військових відомств із понад сорока країн світу. З 1996 року участь в міжнародному паломництві бере делегація військових України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *